fbpx Skip to content

Adventska utrka

Advent u Karlovcu poziva sve zainteresirane na Prvu adventsku utrku koja će otvoriti treće izdanje manifestacije.

Nakon „Božićnog sela“, nova atrakcija ovogodišnjeg Adventa u Karlovcu koju su organizatori predstavili je 1. Adventska utrka Karlovac u suradnji sa AK Maraton 2000, organizatorima Karlovačkog cenera. Povodom otvaranja trećeg izdanja Adventa, utrka će svoj službeni start označiti 14. prosinca u 17:00 kod Kina Edison, a posjetitelji će trčati 3.000 metara najužom gradskom jezgrom Karlovca sve do cilja koji će biti postavljen na prostoru ispred Kina Edison. Kako bi se i naši najmlađi mogli okušati u trčanju organizirat će se i dječja utrka na Šetalištu dr. Franje Tuđmana, a započet će isti dan u 15 sati. Prijave su otvorene na www.utrka.com. Nakon završetka utrke posjetiteljima i sudionicima utrke osiguran je bogat program te raznolika ugostiteljska ponuda.

Adventska utrka koja se prvi puta održava kao dio službenog programa Adventa, vizualno će proširiti područje odražavanja manifestacije te će zasigurno privući posjetitelje ne samo iz Karlovca, već i izvan Karlovca i tako dodatno ojačati turističku promociju grada. Utrka se sastoji od 2 kruga po 1.500m što čini ukupnu udaljenost od 3.000m koje će posjetitelji imati priliku istrčati u gradu na 4 rijeke. Posebnost ovog sadržaja je dakako što će svi natjecatelji dobiti božićne kapice u kojima će moći trčati, a one najbrže očekuju i nagrade. Svi će trkači dobiti i okrjepu u obliku ugostiteljske adventske ponude koja će ih dočekati na cilju. 

Sve dodatne informacije mogu se pronaći na službenoj internetskoj stranici www.karlovac10.run. Pozivaju se zainteresirani trkači da se čim prije prijave jer je broj sudionika ograničen na 300, a prijave su otvorene su putem www.utrka.com.

Pokrovitelji 1. Adventske utrke Karlovac je Grad Karlovac, a organizatori: Atletski klub Maraton 2000 Karlovac i udruga Izvan fokusa