O ADVENTU

Nakon izuzetnog uspjeha prvog izdanja Adventa u Karlovcu Grad Karlovac i udruga Izvan fokusa ponovno od 14. do 30. prosinca planiraju novu čaroliju susreta. I ove će godine najfrekventnija gradska šetnica, uz novoizgrađeni Glazbeni paviljon, postat će centralna lokacija događanja. Najljepša kulisa uz povijesni karlovački Šanac ugostit će brojne programe, ali i jedinstvenu i inovativnu trgovačku i ugostiteljsku ponudu. Neizostavno kuhano vino, kobasice, fritule, tradicionalna i inovativna jela dostupna samo na Adventu uz kvalitetni program obilježit će manifestaciju.

Preduvjet ideje «Adventa u Karlovcu» je osigurati kvalitetnu suradnju i koordinaciju između svih dionika adventske ponude u Karlovcu te ostvariti sinergiju privatnog, civilnog i javnog sektora. Organizator, udruga Izvan fokusa, nastojat će i drugu godinu okupiti umjetnike, udruge, kreativce i pružatelje kulturne ponude u kvalitetan programski sadržaj te pozicionirati Advent u Karlovcu kao platformu za realizaciju raznolike kulturne i zabavne ponude uz obilježavanje blagdana. U drugom izdanju manifestacije planira se znatno unaprijediti program, obogatiti ugostiteljsku i trgovačku ponudu, prostorno proširiti manifestaciju te aktivirati trg ispred Edisona pozicioniranjem druge pozornice.

PRVO IZDANJE ADVENTA U KARLOVCU – ČAROLIJE SUSRETA

Advent u Karlovcu 2017. godine po mnogo čemu nadmašio je očekivanja i oduševio posjetitelje. Tu činjenicu pokazuju i brojke koje su za prvu godinu organizacije izuzetne, a pozitivno su iznenadile i Grad Karlovac i organizatore udrugu Izvan fokusa. Karlovčani su u 17 dana (16 dana Adventa i proslava Nove godine) potrošili oko milijun kuna na ugostiteljskim i trgovačkim kućicama. Kroz Advent svaki je dan u prosjeku prošlo malo iznad 3.000 posjetitelja, uzimajući u obzir i dva kišna dana, ali i nekoliko izuzetno posjećenih dana s preko 5.000 posjetitelja. Ukupna brojka stoga prelazi čak 50.000 posjetitelja, a veliko iznenađenje bila je i proslava Nove godine koju je kroz 6 sati programa posjetilo i do 5.000 ljudi.

Kroz Advent Karlovčani su i donirali znatna sredstva za humanitarnu svrhu. Naime u akciji udruge «Jak kao Jakov» na njihovoj kućici prikupljeno je preko 26.000,00 kuna za pomoć potrebitima. Na kućici je volontiralo 79 volontera, te je ostvareno oko 112 volonterskih sati. Većina volontera bili su učenici srednje Medicinske škole iz Karlovca. Kroz «Božićnu Rotarakciju» udruge Rotaract Karlovac prikupljeno je 2.800,00 kn za kupnju poklona za štićenike Doma Vladimir Nazor te 30 poklona koje su Karlovčani donirali pod bor udruge.

Karlovčani su izuzetno veliku podršku pružili i putem društvenih mreža. Ostavljeno je na stotine izuzetno pozitivnih komentara, a samo završni video «lajkalo» je gotovo 1.000 ljudi. Prosječna ocjena Adventa na Facebook-u je 4.9 uz 149 ocjena pet, 5 četvorki i samo 4 trojke. Zanimljiv je podatak i da su samo video materijali postavljeni na Facebook pregledani čak 150.000 puta.

PRIDRUŽI NAM SE!

Želimo ti omogućiti da tvoj program, tvoj proizvod ili tvoja ugostiteljska ideja bude dio Adventa. Javi nam se putem maila i zakupi kućicu ili realiziraj dio programa. Saznaj više!

ORGANIZATOR

uif-logo

NOSITELJ MANIFESTACIJE

karlovac_logo_vert