fbpx Skip to content

o adventu

Nakon izuzetnog uspjeha prva dva izdanja Adventa u Karlovcu Grad Karlovac i udruga Izvan fokusa ponovno od 14. do 30. prosinca planiraju novu čaroliju susreta. I ove će godine najfrekventnija gradska šetnica, uz novoizgrađeni Glazbeni paviljon, postati centralna lokacija događanja. Najljepša kulisa uz povijesni karlovački Šanac ugostit će brojne programe, ali i jedinstvenu i inovativnu trgovačku i ugostiteljsku ponudu. Neizostavno kuhano vino, kobasice, fritule, tradicionalna i inovativna jela dostupna samo na Adventu uz kvalitetni program obilježit će manifestaciju, a time učvrstiti njenu poziciju kao najjaču gastronomsku manifestaciju u Karlovačkoj županiji.

Preduvjet ideje «Adventa u Karlovcu» je osigurati kvalitetnu suradnju i koordinaciju između svih dionika adventske ponude u Karlovcu te ostvariti sinergiju privatnog, civilnog i javnog sektora. Organizator, udruga Izvan fokusa, i treću će godinu okupiti umjetnike, udruge, kreativce i pružatelje kulturne ponude u kvalitetan programski sadržaj te pozicionirati Advent u Karlovcu kao platformu za realizaciju raznolike kulturne i zabavne ponude uz obilježavanje blagdana. Advent u Karlovcu upravo svojim bogatim glazbenim programom pozicionirao se kao jedan od programskih najjačih Advenata u Hrvatskoj. I u trećem izdanju manifestacije planira se unaprijediti program, obogatiti dodatno ugostiteljsku i trgovačku ponudu te prostorno proširiti manifestacijom aktivacijom Božićnog sela.

Advent u Karlovcu već dvije godine po mnogo čemu nadmašuje očekivanja i oduševljava svoje posjetitelje. Tu činjenicu pokazuju i brojke koje su pozitivno iznenadile i Grad Karlovac i organizatore udrugu Izvan fokusa. Karlovčani su za vrijeme trajanja Adventa potrošili oko dva milijun kuna na ugostiteljskim i trgovačkim kućicama, dok je ukupna brojka posjetitelja prelazila čak 50.000 posjetitelja. U drugom izdanju Adventa dodana je još jedna pozornicom kod bivšeg kina Edisona kojom je oživljen i na neki način revitaliziran prostor oko bivšeg kina. Dodatno je proširena već vrlo raznovrsna ugostiteljska ponuda povećanjem broja kućica, a posjetitelji su sve skupa to pozitivno ocijenili komentarima na društvenim mrežama. Veliki vrhunac manifestacije bila je i proslava Nove godine uz hitove Novih fosila koji su kroz noć zabavljali oko 10.000 Karlovčana.

Advent u Karlovcu je poznat ne samo po odličnoj gastronomskoj ponudi već i po odličnom programu koji svaku večer plijeni pozornost publike. Na Adventu u Karlovcu su do sad nastupili neki od najvećih i Porinom nagrađivanih imena hrvatske glazbene scene pa su tako nastupili: TBF, Jinx, Opća opasnost, Zdenka Kovačiček, Vatra, Detour, Pavel, Mia Dimšić, Gretta, Sara Renar, Antonela Doko, Meritas, Luce, Adastra, Marko Kutlić… Advent u Karlovcu njeguje i lokalnu kulturu pa su tako u oba izdanja dijelom obiteljskog, tradicionalnog i večernjeg programa bili mnoga kulturna umjetnička društva iz Županije kao i glazbeni sastavi te udruge i plesni klubovi.

Kroz Advent Karlovčani su donirali i sredstva za humanitarnu svrhu. Naime u akciji udruge «Jak kao Jakov» na njihovoj kućici prikupljeno je u dvije godine ukupno oko 50.000,00 kn. Na kućici je obje godine volontiralo oko sedamdesetak volontera, te je ostvareno oko 112 volonterskih sati. Većina volontera bili su učenici srednje Medicinske škole iz Karlovca. Također, kroz «Božićnu Rotarakciju» udruge Rotaract Karlovac prikupljeno je 2.800,00 kn za kupnju poklona za štićenike Doma Vladimir Nazor te 30 poklona koje su Karlovčani donirali pod bor udruge.

Karlovčani su izuzetno veliku podršku pružili i putem društvenih mreža. Svake je godine ostavljeno na stotine izuzetno pozitivnih komentara. Prosječna ocjena Adventa na Facebook-u je nevjerojatnih 5.0. uz 143 ocjena pet.

Aftermovie 2019.

Aftermovie 2018.

Play Video

ORGANIZATOR

NOSITELJ MANIFESTACIJE