fbpx Skip to content

o organizatoru

organizator

nositelj manifestacije

Izvan fokusa tim je grupa mladih, kreativnih, ali iskusnih ljudi koji djeluju na polju organizacije i realizacije događaja, festivala i produciranja fotografskih, televizijskih, filmskih i video sadržaja na razini Hrvatske. Tim ima sjedište u Karlovcu, a urede u Karlovcu i Zagrebu gdje se nalazi i televizijski studio za realizaciju dnevne TV emisije o glazbi «PopRock.hr» za HTV2.

organizacija manifestacija

Organizacija manifestacija i festivala posebna su specijalizacija Izvan fokusa tima. Unazad 7 godina u više od desetak hrvatskih gradova organizirani su razni festivali i događaji. Samo ove godine Izvan fokusa je preuzeo izvršnu organizaciju najvećih manifestacija u Karlovcu poput središnjeg dočeka Dana grada Karlovca, Adventa, dočeka Nove godine i druge. Posebno treba istaknuti vlastite festivale koje Izvan fokusa uspješno provodi već dugi niz godina: 7 godina Foto dana mladih, 4 godine PickUp Music Festivala te prvo izdanje ljetnog kina «Film za van» u suradnji s poduzećem RADAR. Tim je organizirao i druge manifestacije koje se više na održavaju poput Mladih za jesen u gradu – Festivala kreativnosti mladih.

 
 

Karlovcu najznačajniji projekt je svakako prostor «Dnevnog boravka» koji je postavljen na središnji gradski trg u programu Dana grada, a koji je izazvao veliki interes i odobravanje javnosti. Posebnost u 2017. godini je svakako i organizacija prikazivanja kino hitova u Domu HV «Zrinski» u suradnji s poduzećem RADAR, a koje je do sada posjetilo više od 10 000 posjetitelja. Izvan fokusa profilirao se i kao organizator koncertnih događaja, posebice u Karlovcu. U zadnjih nekoliko godina organizirani su koncerti: Prljavog kazališta, JINX-a, Let3-a, Kawasaki 3p-a, TBF-a, Elementala i mnogih drugih. Briga o svakom detalju i naglasak na doživljajima ključni su aspekti organizacije manifestacija Izvan fokusa tima.

 
 

foto i video produkcija

Izvan fokusa tim ima bogato iskustvo u realizaciji filmskog i fotografskog materijala te kreativnu i mladu produkcijsku ekipu. Kao najznačajnije filmske projekte Izvan fokusa može izdvojiti višegodišnju video produkciju za najveće filmske festivale u Hrvatskoj; Pulski filmski festival, Zagreb Film Festival, ZagrebDox-Međunarodni festival dokumentarnog filma, Festival tolerancije te mnoge druge. Vladi RH isporučeno je nekoliko video formata o projektu “e-Građani” u obliku dokumentarnih filmova i TV reklama “e-Poslovanje” za nacionalne televizije. Za Hrvatsko društvo skladatelja u tri godine proizvedeno je više od 100 video formata te tisuće fotografija, uključujući i promo film za dodjelu nagrada 22., 23. i 24. Porin i fotografije za dva izdanja Zagrebačkog festivala. Kao video partner Izvan fokusa sudjeluje u programu Mjeseca kreativnih i kulturnih industrija, izrađuje video i fotografski materijal za Hrvatski klaster konkurentnosti kreativnih i kulturnih industrija i Međunarodnu autorsku konferenciju MAKK.

 
 

Kao video partner Izvan fokusa 3 godine uspješno surađuje sa Canon Hrvatska na mnogim projektima, a od 2015. godine isporučuje i video materijale za Canon Adria. Foto i video usluge isporučuju se i za Cedevitu, Ćiru Blaževića, 24sata, farmaceutsku kompaniju GSK, Heineken Hrvatska i mnoge druge. Usluga foto/video produkcije pružena je cijelom nizu manifestacija u funkciji turizma u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, Karlovca, Kutine, Pule, Velog Lošinja, Zadra i drugih te brojnim institucijama kao što su Državni zavod za intelektualno vlasništva, Hrvatski audiovizualni centar, Hrvatski filmski savez, Hrvatski glazbeni savez UNISON, Hrvatski ferijalni i hostelski savez te mnogi drugi.

 
 

tv produkcija

U suradnji s mnogim televizijskim kućama poput HRT-a i N1 televizije producirali smo razne festivalske kronike, ali i TV emisije. Najznačajniji TV projekt je svakako emisija o glazbi «PopRock.hr» koja se u suradnji s Hrvatskim glazbenim savezom UNISON izrađuje za HRT. Emisija se emitira svakog dana u 19:30 na drugom programu HTV-a. Unazad četiri godine na nacionalnim televizijama prikazano je više od 100 nastavaka TV kronika festivala u kulturi. Kreativnost i efikasnost odrednica su televizijskih produkcija Izvan fokusa tima.

 

PROJEKTI CIVILNOG DRUŠTVA

Izvan fokusa tim nastao je kao udruga te već pet godina aktivno doprinosi razvoju svoje lokalne sredine, kulturi, mladima i civilnom društvu općenito. U Karlovcu kao partner Izvan fokusa vodi Centar za mlade Grabrik, a članovi Udruge aktivni su članovi Savjeta mladih Karlovca i Karlovačke županije. Udruga je provodila mnogo raznih projekata u civilnom društvo uz organizaciju izložbi, filmskih projekcija i drugo. Izvan fokusa želi doprinijeti razvoju društva te motivirati mlade na aktivno provođenje slobodnog vremena.